m3LanqoLiq
Mesaj Sayısı : 19 Kayıt tarihi : 14/08/09 Yaş : 32 Nerden : KaYSeRi
| Konu: Yokluğundan daha soğuk bir mevsimi tanımadım ki Çarş. Ağus. 26, 2009 4:31 pm | |
| Üşüdükçe uzuyor gece... Sis çöküyor içime!.. Uzadıkça üzüyor gece!..
Mevsimler dökülüyor kurşun rengi ağaçlardan; kavruk sarı!..
Topraktan kök... Ve çeneden diş sökülür gibi koptu elin avucumdan; bir beyaz güvercin gibi oturuyorken parmaklarımın arasında!.. Böceklere terkedilmiş yuvalar gibi şimdi bomboş avuçlarım... Korkuyorum; İçime bakmaktan! ..... Sen olsaydın ne koyardın yokluğunun adını?..
Üşüdükçe uzuyor gece... Üzüyor üşüdükçe ve içimi sis bastıkça hatırlıyorum; sen ve ben "bir" olurduk... Bir "bütün"lüktü bu birlik çokluktu; yokluk değil... Az değildik bir iken; fazlaydık ve yoğunduk... Çoğulduk ve zengindik... Çoktuk bir ken! Ya şimdi?..
Topluyorumtopluyorumtoplayıp duruyorum kendimi yalnızlığımla... Ben bir... Ve bir de yalnızlığım asla "iki" etmiyor!.. Lokmamı kırsam bile paylaşmak için; avucumda kalıyor... Sözüm dudağımda kalıyor ve gözüm; kucağında kapanıyor yine yalnızlığımın!.. Toplanmaya çalışsam da olmuyor... Doksandokuz parçamın her biri bir köşede; boncuklarım saçılmış bir araya gelmiyor!..
Üşüyorum... Üşüyor gece... Üşüdükçe uzuyor; uzadıkça üzüyor ve sis çöküyor içime!.. Mevsimler dökülüyor kurşun rengi ağaçlardan; kavruk sarı ve savruk sarı bir yel esiyor içimde!.. .....
Adı var da her şeyin; ne deniyor olmadığın mevsime?.. Bilmiyorum... Yokluğundan daha soğuk bir mevsimi tanımadım ki... | |
|